125.000 £ : CEL MAI SCUMP JOC VIDEO LANSAT VREODATĂ

Codemasters a anunțat că a pregătit pentru lansare cel mai scump joc video al tuturor timpurilor: GRID 2: Mono Edition, la prețul de 125.000 £.

Această ediție este limitată la un singur exemplar și include jocul video GRID 2 în variantă PS3, o consolă PlayStation 3, un echipament complet de pilot de curse și, nu în ultimul rând, un supercar BAC Mono cu tematică GRID 2.
Bolidul BAC Mono este un supercar produs în Marea Britanie, cu performanţe extreme, care poate fi condus legal pe şosele, şi care este disponibil virtual şi în jocul Codemasters. Creat din carbon ultra-rezistent, BAC Mono este echipat cu un motor cu patru cilindri, 2,3 litri, 280 de cai putere, care permite atingerea vitezei de 100 km/h în doar 2,8 secunde.
La preţul de 125.,000 de lire sterline, GRID 2: Mono Edition a intrat în Guinness World Records drept „Cel mai costisitor joc video disponibil comercial – Ediție Specială” și include o serie de elemente unice în industrie:
 •    Un exemplar al jocului GRID 2 pentru PlayStation 3, cu o copertă specială
•    Supercar BAC Mono personalizat GRID 2
•    O vizită de o zi la uzina BAC, care include un tur al fabricii și discuții cu tehnicienii companiei pentru ajustarea bolidului la preferințele personale ale cumpărătorului
•    O cască de curse GRID 2: Mono Edition – Bell Racing
•    Echipament complet de pilot de curse format din costum, ghete și mănuși, marca BAC Mono – GRID 2, create special pentru cumpărătorul acestei ediții speciale
•    O consolă PlayStation 3
GRID 2: Mono Edition este disponibil acum la precomandă în Anglia, însă doritorii din alte țări se pot înscrie la adresa sales@bac-mono.com. Deși GRID 2 Mono Edition va fi disponibil doar într-un singur exemplar, ediția standard GRID 2, mult-așteptata continuare a excelentului Race Driver: GRID, aclamat de presa de specialitate și câștigător al premiului BAFTA, va fi distribuită de SKIN și va ajunge pe rafturile magazinelor din România pe 31 mai 2013, în variante pentru Microsoft Xbox 360 video game and entertainment system, PLAYSTATION 3 computer entertainment system și Windows PC. GRID 2 este disponibil acum la pre-comandă în România. Pre-comenzile oferă acces exclusiv și limitat la DLC-uri GRID 2 RACING PACK, disponibile în cele mai importante magazine online. GRID 2 îi va provoca pe jucători să fie rapizi, să fie primii în curse și să fie faimoși. Gamerii vor concura cu o gamă de vehicule alese special de către producători, deoarece sunt cele mai reprezentative mașini din ultimele patru decenii ale industriei auto. Ținta jucătorilor este să ajungă în topul clasamentelor din noua lume a sportului cu motor. Din Paris până în Abu Dhabi, din Chicago până pe coasta însorită a Californiei, precum și în multe alte locuri de pe glob, cursele cele mai intense și mai pline de adrenalină de până acum se vor desfășura nu doar în orașe, pe străzi excelent redate, ci și pe circuite cu licență și pe drumuri montane periculoase.

În joc, gamerii vor concura în campionatul World Series Racing, o nouă competiție înființată de către antreprenorul fictiv Patrick Callahan, în care piloți din diferite discipline sunt recrutați din cele mai puternice cluburi de racing din lume și concurează într-o serie de evenimente care vor combina Track Racing, Drifting, Street Racing și multe altele.

De asemenea, GRID 2 va defini și noi standarde în experiența de racing multiplayer, cu o componentă de gameplay complet distinctă și extinsă, precum și cu un sistem unic de progresie. Opțiunile complexe de personalizare și integrarea cu RaceNet – portalul comunității online pentru jocurile Codemasters Racing, care ține evidența curselor, a recompenselor și a rivalilor fiecărui jucător – vor oferi un grad mare de imersiune și conectivitate în GRID 2.