După controale amănunţite ale autorităţilor, aproape jumătate dintre agenţiile din România şi-au pierdut licenţa de funcţionare într-o singură zi. Mai exact, 1.300 din cele 3.000 de agenţii nu au putut prezentat o poliță de asigurare valabilă. Ele vor fi acum radiate din oficiu de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Pentru a putea să funcționeze, agențiile sunt obligate prin lege să fie asigurate în caz de faliment. Fără asigurare, turiștii riscă să rămână fără banii plătiți pe vacanță, în cazul în care agenția este închisă.

Razvan Pascu: "Este o decizie istorica, fara precendent pe piata de turism romaneasca"

 

Este o decizie istorica, fara precendent pe piata de turism romaneasca. Felicit public ANT pentru curaj! Este trist pentru angajatii acestor agentii de turism, mai ales pentru acei angajati care fac turism din pasiune si care se zbat mereu sa le ofere clientilor cele mai bune variante de concediu, dar ei sunt acum doar victime colaterale ale lacomiei patronilor. Din pacate insa, nu toti sunt pasionati cu adevarat de turismul de calitate si tot din pacate, nu toate agentiile sunt corecte si nu isi trateaza clientii onest. Realitatea ultimilor ani ne-a aratat ca ceea ce se intampla pe piata de turism romaneasca era nu numai o anomalie, ci pur si simplu o haiducie, iar cei corecti nu merita sa plateasca pentru cei incorecti, desi de multe ori asa s-a intamplat!. Clientii s-au saturat de oameni incorecti si de agentii de turism neprofesioniste si sigur ar prefera sa fie mai putine, dar care sa ofere servicii de mai buna calitate si mereu sigure. Exista multe exemple de agentii de turism corecte si transparente in Romania si de oameni de turism dedicati; as vrea ca acesta sa fie inceputul unei noi generatii de oameni de turism – turismul facut din pasiune si cu onestitate,” a declarat consultantul in marketing turistic, Razvan Pascu.