Cel mai scump desert din lume este fara indoiala Strawberries Arnaud care poate fi comandat la restaurantul Arnaud’s, din New Orleans. Acesta are un pret exagerat de 1,4 milioane de dolari.

Chiar daca poate parea ironic, cel mai scump desert din lume are la baza ingrediente extreme de modeste cum ar fi frisca, smantana si, bineinteles, capsunile. Insa minunatul desert este “garnisit” cu un ingredient pe cat de special pe atat de scump: un inel cu un diamante roz de 4,7 karate care a apartinut bancherului Sir Ernest Cassel.

Cupa cu salata de capsuni vine insotita de un lichior la fel de pretios, Charles X, in valoare de 24.850 dolari.

0-16173-2.capital.jpg

The Fortress Stilt Fisherman Indulgence este un desert la fel de scump. Acesta se serveste la comanda doar in statiunea de lux Fortress in Galle, din Sri Lanka, la restaurantul hotelului Wine3. Delicatesa din ciocolata este servita pe intr-un pahar confectionat manual din sticla. Pretul sau, de 14.500 dolari, este explicat prin piatra pretioasa de 80 de karate pozitionata pe prajitura.

0-16174-3.capital.jpg

Un al desert foarte scump este si Macaroons Haute Couture, pregatit de bucatarul Pierre Herme pentru pretul de 7.500 de dolari.

Sursa: Forbes Traveler