În jurul orei 7.50, pe Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.
În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.
Vaccinurile vor fi transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Cantităţile de vaccin vor fi distribuite astfel: în Bucureşti vor ajunge 40.950 de doze, la Iaşi vor fi distribuite 25.350 de doze, la Cluj-Napoca vor fi alocate 29.250 de doze, la Constanţa vor fi distribuite 8.775 doze, câte 12.675 de doze vor ajunge la Craiova şi la Braşov, iar la Timişoara vor fi distribuite 10.725 de doze.
1.101 persoane au fost vaccinate astăzi
Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia vaccinărilor din ziua de luni, ora 17,00 este:
* Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) – 1.101.
* Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2.066.
* Număr de reacţii adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacţie comună, minoră, de tip alergic).
De asemenea, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, 1 reacţie adversă (disconfort local), în curs de validare.
Comitetul Naţional precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.
Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.