Autorul blogului „Balonul Imobiliar” sesizează că Clujul este „cel mai tare la scăderi” în ceea ce priveşte preţurile la locuinţe, iar Dan Popa reflectează pe marginea optimismului în economie. Blogul „Trenduri Economice” treasează câteva idei asupra afirmaţiilor din această săptămână ale Guvernatorului Rezervei Federale.

Un ansamblu rezidenţial din Cluj, Irish Residence, a ajuns într-un timp record să coste cu 64% mai puţin decât în faza lansării, notează „Balonul Imobiliar”.

„Acum se vede mai bine că cei care vorbeau de o recesiune in forma de V se inşelau amarnic. În SUA, asistăm la cea de-a 18-a lună de contracţie, chiar dacă sunt speranţe că la jumatatea acestui an să se zăreasca luminiţa de la capătul tunelului”, scrie Dan Popa.

Probabil cel mai important eveniment al săptămânii a fost ieşirea la rampă a lui Bernanke. Într-un discurs destul de categoric, şeful FED a atras atenţia Congresului şi Casei Albe că „economia va suferi în cazul în care deficitul bugetar nu va fi ţinut în frâu”. Este destul de şocantă această declaraţie, mai ales dacă o privim prin prisma susţinerii necondiţionate pe care Bernanke a acordat-o programului economic al lui Obama, scrie autorul blogului Trenduri Economice.

Alte titluri importante din blogosferă

100 de ani de PR (andreeamarc.com)

Cum au facut operatorii de telefonie bani in 2008 (alexradescu.ro)

Cum schimbăm cărţile de vizită (andreeamarc.com)

De ce se tem presedintii celor 5 SIF-uri? (khris.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16.00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.