Modelul NX 90 trebuia să fie lansat în ţara noastră în luna septembrie, însă laptopul în valoare de 10.000 de lei a fost furat dintr-un hotel din Bucureşti.

Până la dispariţie, NX90 a fost expus în scopuri de promovare în două locaţii din Bucureşti, fiind închis într-un stand expoziţional. Numele produsului şi caracteristicile tehnice nu erau menţionate, urmând ca prezentarea oficială să se realizeze în cadrul unei conferinţe.

Asus NX90 este un model exclusivist dotat cu tehnologia exclusivă Asus SonicMaster, o suită de inovaţii hardware şi software dezvoltate în colaborare cu Bang & Olufsen ICEpower. Noul portabil integrează cel mai bun codec, cel mai puternic amplificator disponibil şi cele mai mari camere de rezonanţă – de zece ori mai mari decât la un notebook obişnuit. Astfel, NX90 poate reda o gamă mai largă de sunete, un volum mai puternic şi un bass mai profund, aducând muzica la viaţă într-un mod unic.

Camerele de rezonanţă supra-dimensionate şi difuzoarele plasate special elimină vibraţia şi distorsiunea, iar componenta software ajustează cu precizie redarea. Utilizatorul va putea asculta un sunet complet şi va percepe elementele vocale şi pe cele surround întocmai ca la o audiţie live.

Performanţe de excepţie

ASUS este cel mai mare producător din lume în materie de plăci de bază, iar laptopul NX90 a beneficiat de cele mai bune componente interne – placă de bază ASUS cu procesor Intel Core i7 Processor 820QM/720QM: 1.73 GHz – 1.6 GHz, cuTurbo Boost până la 3.06/2.8 GHz, memorie DDR3 12GB SDRAM, hard disc de 640 GB, Blu-Ray DVD Combo, webcam de 2 megapixeli.

Ecranul FullHD 1080p cu diagonala de 18,4 inch este  pus în valoare de procesorul grafic GeForce GT335M, cu 1GB DDR3 VRAM. Preţul unui model este de 10.000 de lei. Deşi este un laptop, acesta a fost gândit ca un desktop, aparatul având o masă de 4,4 kg.

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer şi producătorul celor mai vândute şi mai premiate plăci de bază, este lider între companiile noii ere digitale. ASUS a obţinut 3268 de distincţii în anul 2009 şi este recunoscut pe plan global pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă R&D de elită formată din 3000 de ingineri, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde de dolari în 2009.
SURSA: Asus