În cei 16 ani de activitate, Ada Computers a dezvoltat patru servicii pentru a sprijini companiile – producători și furnizori din industria românească să crească viteza de realizare a produselor, să eficientizeze toate procesele din cadrul companiei, să crească performanța și rata profitului:
· Serviciu de audit al potențialului industrial –alături de Siemens PLM Software, Ada este prima companie din România care asigură o metodologie pentru evaluarea și selectarea investițiilor tehnologice conforme cu potențialul de dezvoltare a fiecărei firme. Principalul obiectiv al acestui serviciu este să planifice transformarea digitală a proceselor de proiectare, testare, fabricație astfel încât toate informațiile și competențele privind produsele fabricate să fie integrate în procese .
Beneficii asigurate
o Repetabilitatea crescută a proceselor și previzionarea rezultatelor, reducând riscurile și timpii de livrare;
o Stabilește indicatori de performanță pentru fiecare proces, astfel încât productivitatea este ajustată continuu;
o Investiții tehnologice în concordanță cu obiectivele de business și nivelul de performanță maxim pe care îl poate realiza o companie.
· Serviciul de mentenanță și suport – maximizează investiția tehnologică în soluțiile Siemens CAD, CAM, CAE, PDM. Platforma web asigură raportarea în timp real a incidentelor apărute, iar consultanții Ada oferă suport telefonic în limba română;
· Serviciul de consultanță& implementare –salvează timp și bani prin selectarea și utilizarea corectă a soluțiilor Siemens CAD, CAM, CAE, PDM.
· Servicii pentru externalizarea activităților – specialiștii ADA diminuează costurile și durata de execuție a proceselor precum:  programare roboți, postprocesoare pentru mașini CNC, modelare 3D, analiză și simulare FEA.
În prezent cele mai avansate industrii în externalizarea activităților sunt industria automobilelor și aeronautică, fiind urmate de industria utilajelor și echipamentelor, energetică, bunuri de consum (electrocasnice, mobilă, textile, ambalaje),electronică și high tech.
“Condițiile pieței actuale impun companiilor eficientizarea folosirii resurselor. Plata specialiștilor, mai ales în cazul absenței comenzilor poate fi evitată prin serviciile dezvoltate de ADA. Datorită calității rezultatelor obținute, timpului de execuție și costului total,  serviciile noastre sunt o soluție pentru adaptarea eficientă la noile reguli ale pieței”,  a declarat Ionel Barbu, Directorul General Ada Computers.
Pentru mai  multe informații despre serviciile dedicate dezvoltării integrate a afacerii dumneavoastră , accesați site-ul www.adacomputers.ro.