Artistul 3D Street Art Manfred Stader a pictat o groapă traversată de o bârnă pe care o vezi dar în care, și dacă vrei, tot nu poți să cazi pentru că, în ciuda adâncimii apreciabile pe care ai impresia că o are, este perfect plată!
Invitat din Germania de lanțul de magazine Profi pentru a face mai bogat patrimoniul artistic al Capitalei, Stader a imaginat groapa pentru bucureșteni, a   produs-o, a adus-o și a instalat-o acolo unde toată lumea poate să o vadă, la rondul de la Coșbuc, lângă Palatul Parlamentului.
“Pictura măsoară 3 x 5 m și este un simbol al optimismului, căci reprezintă o groapă traversată de o bârnă presărată cu bunătăți. Oricât de mari ar fi pericolele, cei care cred în ei înșiși, nu se sperie și își asumă riscul de a trece peste piedici vor fi răsplătiți pe măsură” a declarat pictorul Manfred Stader. Pictura lui Stader este prima lucrare de acest gen instalată în aer liber în România.
Manfred Stader a început să facă primele lucrări pe pavaj la începutul anilor ’80, pe când studia la faimoasa Städel Artschool din Frankfurt. A devenit recunoscut internațional prin dobândirea titlului de Master Madonnaro la competiția internațională de pictură stradală de la Grazie di Curtatone, Italia. Cea mai populară formă a lucrărilor sale de street painting sunt proiectele interactive în cadrul cărora admiratorii se fotografiază sau se filmează în ipostaze în care relaționează cu imaginea de pe pavaj.
Inițiatorul proiectului, Profi, lanț cumpărat în urmă cu doi ani de fondul de investiţii Enterprise Investors, numără în prezent 101 magazine și peste 2.500 de angajați în țară. “Dăruim publicului această lucrare cu ocazia inaugurării magazinului Profi cu numărul 100, și pentru a sprijini campania "PROFI te premiază!" care dotează 100 de școli cu câte un laborator IT modern și alte 100 de școli cu câte un videoproiector fiecare”, a declarat Pawl Musial, directorul general al companiei care administrează lanțul de magazine.