Fondul de investiţii britanic Tri Investments a cumpărat o parte a complexului rezidenţial Perla Residence pentru 15,5 milioane de euro, realizând cea mai mare tranzacţie din rezidenţial, de la începutul anului. Tri Investments a preluat 69 de unităţi rezidenţiale din Perla Residence, plus parcări, precum şi curte interioară, dar şi o cotă parte din dreptul de proprietate asupra terenului. Perla Residence este construit lângă lacul Pipera de Crown Constructions, su
Fondul de investiţii britanic Tri Investments a cumpărat o parte a complexului rezidenţial Perla Residence pentru 15,5 milioane de euro, realizând cea mai mare tranzacţie din rezidenţial, de la începutul anului.
Tri Investments a preluat 69 de unităţi rezidenţiale din Perla Residence, plus parcări, precum şi curte interioară, dar şi o cotă parte din dreptul de proprietate asupra terenului.
Perla Residence este construit lângă lacul Pipera de Crown Constructions, subsidiara locală a grupului grecesc Morfi SA. Perla Residence este format din 85 de apartamente, trei vile şi alte facilităţi aferente unui complex rezidenţial de lux, precum parcare subterană, club şi săli de fitness.
Speranţe de dezgheţare a tranzacţiilor
Fondul britanic de investiţii a primit consiliere juridică din partea casei de avocatură DLA Piper. Consultanţa a vizat în principal achiziţia de către fondul de investiţii din Marea Britanie a complexului rezidenţial, restructurarea modalităţilor de finanţare în ceea ce priveşte plata preţului de cumpărare prin obţinerea unui împrumut bancar, dar şi supravegherea din punct de vedere legal a lucrărilor adiacente finalizării construcţiei.
„Finalizarea acestei tranzacţii este un semnal pozitiv în legătură cu interesul, încă actual, arătat de fondurile de investiţii străine pentru piaţa locală de real estate. Este de aşteptat ca tranzacţii care acum sunt on-hold sau al căror ritm de finalizare a fost simţitor încetinit din cauza blocajului financiar să fie dezgheţate sau accelerate în a doua parte a anului ca urmare a restructurării sau revizitării portofoliilor externe deţinute de fondurile de investiţii active în România, sau ca urmare a apariţiei unor modalităţi alternative de finanţare”, a declarat Alin Buftea, de la DLA Piper.
SURSA: DLA Piper