Totodată, noul card, denumit Bonus Debit Card, va avea ca principală caracteristică acumularea unui bonus la orice achiziţie achitată cu acesta.
”Noul card va păstra caracteristicile principale ale cardului de debit anterior, însă va asigura în plus clienţilor o mai bună protecţie împotriva tentativelor de fraudă”, a declarat directorul Central Marketing Garanti Bank, Ilgaz Kaya.
În plus, bonusul pe care clienţii îl vor primi atunci când plătesc cu cardul va contribui semnificativ la creşterea gradului de utilizare a cardului de debit pentru cumpărături, ceea ce nu corespunde neapărat utilizării clasice a cardurilor de debit şi anume retragerea de numerar.
Într-o primă etapă, cardurile Bonus Debit Card vor fi emise clienţilor noi, precum şi clienţilor ale căror carduri trebuie înnoite în următoarea perioadă, în urma expirării lor. Apoi, în a doua etapă, începând cu luna decembrie 2011, toate cardurile emise anterior vor fi înlocuite.
De asemenea, în cazul în care un client doreşte să îşi schimbe cardul cu noul Bonus Debit Card, acesta poate merge la orice agenţie Garanti Bank sau poate suna la Alo Garanti. (Sursa: Agerpres)