Înfiinţat în anul 1910, observatorul astronomic „Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator astronomic din capitală deschis publicului. Structura de rezistență a clădirii va fi reparată în baza unui proiect cu finanțare comunitară.
Valoarea totală a proiectului depășește 11 milioane de lei, din care 7,4 milioane de lei este asistența financiară nerambursabilă. Contractul a fost semnat luna trecută, urmând ca lucrările să fie finalizate în 43 de luni.
Și celebra Vilă Minovici va beneficia de fonduri europene, proiectul cu valoare de aproape 15 milioane de lei vizând lucrări de reparații, consolidare și amenajare. Contractul a fost semnat în vara acestui an și va fi finalizat în 36 de luni.
Și tot în această vară a fost semnat contractul de finanțare pentru demararea lucrărilor de reparare şi refacere a structurii de rezistenţă a Casei Cesianu, monument amplasat pe Calea Victoriei.
Lucrările au fost evaluate la circa 8,6 milioane de lei, din care 6 milioane reprezintă contribuția UE. Refacerea clădirii se va încheia, conform proiectului, în 36 de luni.
În ceea ce privește refacerea Arcului de Triumf, proiectul este în evaluare, contractul de finanțare urmând să fie semnat în curând.