Anunţul transportatorilor de persoane privind oprirea activităţii dacă nu primesc bani de la Finanţe, posibilitatea majorării taxelor şi decizia AVAS de a vinde acţiuni şi a ieşi din piaţa de capital, sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Transportatorii rutieri de persoane vor înceta activitatea de la 1 iulie, dacă Ministerul Finanţelor Publice nu le va deconta contravaloarea biletelor subvenţionate pentru elevi, studenţi şi pensionari, plata întârziind peste două luni, a anunţat, luni, Federaţia Operatorilor Români de Transport, conform zf.ro.

Situaţia tot mai grea a bugetului de stat în condiţiile unor colectări printre cele mai scăzute din punct de vedere procentual din întreaga Uniune Europeană lasă autorităţilor fiscale o marjă de manevră extrem de limitată. Practic, autorităţile se vor vedea puse foarte curând în faţa unei soluţii nepopulare: majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) şi eventual, în disperare de cauză, a impozitului pe venit, informează capital.ro.

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a declarat că Societatea de Investiţii Financiare (SIF) AVAS are ca obiectiv principal valorificarea pachetelor minoritare din portofiul instituţiei, şi nu administrarea lor, potrivit wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

ANRE: Preţul energiei electrice pentru populaţie rămâne neschimbat, de la 1 iulie (wall-street.ro)

Preţul pentru Dacia Stepway începe de la 8.200 euro (capital.ro)

Bursa va trimite spre avizare la CNVM modificările aduse codului BVB până la sfârşitul zilei (tmctv.ro)

Trei noi telefoane Nokia, disponibile din a doua jumătate a anului (ziare.com)

Combinatul Celrom a intrat în insolvenţă la solicitarea BRD (hotnews.ro)

Bochum mai pierde o fabrică în favoarea Estului (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.