Decizia a 12 bănci de a înainta oferte pentru programul „Prima Casă”, anunţul lui Emil Boc privind menţinerea cotei TVA şi creşterea depozitelor bancare pentru a doua lună consecutiv sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Guvernul a primit oferte de la 12 bănci pentru programul „Prima Casă”, înaintea expirării termenului limită, joi, a declarat astăzi premierul Emil Boc, fără să nominalizeze instituţiile de credit, potrivit zf.ro.

Emil Boc a anunţat astăzi că guvernul pe care îl conduce nu are în plan majorarea cotei TVA. „Nu am discutat în şedinţa de guvern despre aşa ceva, nu avem niciun proiect în acest sens. Nu vom majora TVA”, a declarat premierul, conform capital.ro.

Depozitele în lei şi valută ale populaţiei şi firmelor din România şi-au continuat creşterea în mai, după un avans cu 0,5% faţă de aprilie, până la 155,37 miliarde lei (37,18 miliarde euro), evoluţia pozitivă a depozitelor în lei compensând scăderea celor în valută, arată datele publicate de BNR, informează wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

AMC România: Efectele Programul „Prima Casă” pe piaţa construcţiilor se vor face simţite din 2010 (standard.ro)

România a primit două lovituri de la CE: Somaţii pentru schimbarea taxei auto şi respectarea legislaţiei din energie (zf.ro)

România şi Bulgaria, codaşele UE la PIB/cap de locuitor (capital.ro)

Studiu JD Power: Dacia pe locul 13 din 27 in Germania, la satisfactia clientilor  (wall-street.ro)

Ce promovează companiile imobiliare sub umbrela „Prima Casă” (dailybusiness.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.