Blocarea Codului de bune practici de către retaileri, ieşirea ING din programul „Prima Casă” şi invadarea site-urilor de recrutare de către tinerii absolvenţi sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Marile reţele de magazine au „convins” înalţi demnitari din Executiv sa întârzie sub orice forma şi să blocheze proiectul de Ordonanţă de Guvern a Codului de bune practici în comerţul cu produse agroalimentare, promovat de Ministerul Agriculturii, susţin patronatele din industria alimentară, conform dailybusiness.ro.

ING Bank România s-a retras din programul „Prima Casă” şi va lansa un produs similar de credite ipotecare, fără garanţia Guvernului, dar cu o dobândă de 5,5% şi o valoare maximă de 80.000 euro, a declarat pentru Mediafax directorul diviziei de retail a băncii, Albert Roggemans, anunţă capital.ro.

Primul semestru de criză străbătut de site-urile de recrutare online aduce veşti bune pentru companiile care încă au în plan noi angajări: candidaţii fără experienţă, abia ieşiti din facultate, sunt mai disponibili ca niciodată, renunţând la pretenţiile salariale şi la extra beneficii, potrivit wall-street.ro.

Alte ştiri importante din economie

Băncile s-au impus: „Prima Casă” va include şi apartamentele ipotecate (capital.ro)

Berceanu: Avem bani de la UE pentru A2 şi centura Constanţei (ziare.com)

Piaţa vinului a scăzut cu până la 30% în primul semestru (dailybusiness.ro)

Criza scade cu 20% cererea de materiale de construcţii (money.ro)

Un loc de parcare în Bucureşti costă mai mult decat în Berlin, Lisabona sau Varşovia (zf.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.