Reducerea salariilor printre membrii Guvernului, ridicarea vârstei de pensionare pentru femei şi topul celor mai afectate industrii de lux sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Salariile premierului şi ale miniştrilor vor fi diminuate voluntar cu 20%, de la 1 august. Anunţul a fost făcut, astăzi, de şeful Executivului. Demersul se înscrie în măsurile Guvernului de reducere a chelutuielilor, potrivit money.ro.

Vârsta de pensionare a femeilor va trebui să crească gradual, de la 60 de ani până la 65 de ani, între 2014 şi 2030, an în care va fi egală cu cea a bărbaţilor, prevederile urmând a fi cuprinse în noua lege a pensiilor, a declarat consilierul de stat al primului ministru, Mihai Seitan, citat de dailybusiness.ro.

Industria luxului din România a fost afectată de furtuna crizei economice, înregistrând în primul semestru o scădere de 5%, conform studiului realizat de CPP Management Consultants, companie de consultanţă management, specializată în piaţa luxului, anunţă wall-street.ro.

Alte ştiri importante din economie

Miliardarul Lakshmi Mittal ar putea veni în România, pentru o întâlnire cu Băsescu (zf.ro)

Preţurile terenurilor au scăzut cu peste 60% (money.ro)

De ce nu mai vin investitorii în Europa de Est? (ziare.com)

FujiFilm lansează prima cameră foto 3D (capital.ro)

Ericsson vs Nokia: Impactul crizei, tot mai mare (wall-street.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.