Valoare creditelor din programul „Prima Casă” aprobate până în acest moment, acceptarea cu 75% din voturi a planului de capitalizare a Flamingo International şi scăderea preţurilor la locuinţele noi din Capitală până la nivelul din 2005 sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Valoare creditelor din programul „Prima Casă” aprobate până în momentul de faţă este de 21,8 milioane euro, potrivit informaţiilor furnizate de către oficiali ai Fondului Naţional de Garantare. Suma reprezintă puţin peste 2% din fondul de 1 miliard pus la dispoziţie de Guvern pentru garantarea de credite imobiliare, potrivit capital.ro.

Compania Flamingo International, unul dintre principalii operatori ai pieţei locale de electronice, electrocasnice şi IT&C, a obţinut votul a 75% dintre acţionarii prezenţi pentru o emisiune de obligaţiuni care va aduce un capital suplimentar de până la 7 milioane euro, destinat dezvoltării viitoare a grupului şi trecerii cu bine peste perioada de criză, conform wall-street.ro.

Preţurile în euro pentru locuinţele noi din Bucureşti s-au redus în medie cu 15-40% în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la nivelul din 2005, potrivit unui raport al CB Richard Ellis|Eurisko citat de dailybusiness.ro.

Alte ştiri importante din economie

Deficitul comercial la cinci luni plasează România pe locul şase în UE (zf.ro)

Funcţionarii din administraţia locală ameninţă cu greva generală (wall-street.ro)

CBRE: Investiţiile imobiliare au scăzut de 17 ori în S1, la cel mai slab nivel după 2004 (dailybusiness.ro)

A&D Pharma: credit de 100 milioane euro, de la cinci bănci (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.