Amânarea asumării răspunderii pe Legea unitară de salarizare, anunţul de disponibilizare a aproape 11.000 de angajaţi ai CFR şi lipsa impactului proiectului „Prima Casă” unt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

„Proiectele de lege urmează a intra în dezbaterea Parlamentului, urmând a fi amendate de către partidele politice, şi abia peste două săptămâni (de la 2 septembrie n.r.) guvernul îşi va asuma răspunerea”, a spus miercuri preşedintele BNS, Dumitru Costin, la finalul unei întâlniri cu premierul Emil Boc, arată money.ro.

Propunerile de disponibilizări la cele trei companii CFR vizează un număr de peste 10.700 de persoane, joi urmând să aibă loc întâlniri separate cu fiecare societate pentru negocieri, a declarat preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România, după discuţiile cu MTI, scrie realitatea.net.

Ritmul de aprobare a creditelor accesate prin intermediul programului guvernamental „Prima Casă“, respectiv circa 100 de dosare zilnic, în ultima perioadă, este mult sub aşteptările jucătorilor prezenţi pe piaţa imobiliară locală, iar tranzacţiile prin acest program nu au un impact direct asupra pieţei, informează capital.ro.

Alte titluri importante din economie

Cea mai mare amanare a unui proiect imobiliar din acest an: Sun Plaza se deschide in 2010 (zf.ro)

Producţia anuală de tractoare încape lejer în parcarea de la Inter (capital.ro)

Scandal in Polonia, dupa ce pe site-ul Microsoft capul unui negru dintr-o fotografie a fost inlocuit cu cel al unui alb (hotnews.ro)

Vanzarea Dow Jones atrage ofertele unor companii importante (wall-street.ro)

Fondatorul retelei GSM Dasimpex si-a triplat business-ul de vacante personalizate de lux
(dailybusiness.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT