Creşterea pentru a treia lună consecutivă a cererii de credite, cât câştigă executivii celor mai profitabile companii din România şi pierderile înregistrate de CFR Călători la 6 luni sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Cererea de credite a crescut uşor în iulie pentru a treia lună consecutiv, însă rămâne la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani. Potrivit datelor prezentate de Banca Naţională a României, numărul debitorilor care au restanţe a scăzut însă în iulie, după trei luni de creştere, anunţă money.ro.

Dacă în privinţa câştigurilor pe care fiecare dintre executivii celor mai profitabile companii private le-a adus acţionarilor lucrurile par evidente şi pentru un observator din afaraă companiei, mulţi sunt cei care se întreaba cât câştigă de fapt managerul, potrivit zf.ro.

CFR Călători a înregistrat în primul semestru o scădere a traficului de 13%, din cauza lucrărilor de pe tronsoanele Bucureşti – Constanţa şi Câmpina – Predeal, dar şi a crizei financiare, ceea ce a dus la diminuarea veniturilor din transportul public cu 11,9% şi la pierderi de 117 milioane de lei, conform capital.ro.

Alte titluri importante din economie

ING: Salariile din sectorul bugetar pun presiune pe cursul leu – euro (capital.ro)

Prima femeie la conducerea unei hotel de cinci stele: Sonia Nastase preia şefia Howard Johnson (wall-street.ro)

X-Trade Brokers: Pentru companiile private, greul abia urmează (dailybusiness.ro)

Unde-i legea unică, e tocmeală (money.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.