16:00 BULETINUL DE ŞTIRI CAPITAL Informaţiile economice ale orei

Declaraţiile lui Isărescu privind evoluţia cursului euro, triplarea firmelor intrate în insolvenţă în acest an faţă de 2007 şi ieftinirea cu 30% a proprietăţilor de lux sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro. Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a infirmat indirect speculaţiile apărute în ultimul timp privind o devalorizare  accentuată a monedei naţionale. „Cursul va avea unele fluctuaţii, dar va reveni la nivel

Declaraţiile lui Isărescu privind evoluţia cursului euro, triplarea firmelor intrate în insolvenţă în acest an faţă de 2007 şi ieftinirea cu 30% a proprietăţilor de lux sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a infirmat indirect speculaţiile apărute în ultimul timp privind o devalorizare  accentuată a monedei naţionale. „Cursul va avea unele fluctuaţii, dar va reveni la nivelul de dinainte. Eu nu ştiu să fi ajuns vreodată la 5 (lei, pe euro, n.r.)”, a declarat acesta, potrivit capital.ro.

La sfârşitul lunii iunie, numărul firmelor intrate sub incidenţa Legii 85/2006 privind procedura insolvenţei era de 31.300, iar până la finele anului este posibil ca numărul să se tripleze comparativ cu 2007, potrivit estimărilor Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR), anunţă wall-street.ro.

Preţurile locuinţelor au scăzut în toate zonele bine cotate din Capitală, conform unui studiu realizat de compania imobiliară EuroMetropola. Astfel, în cea mai scumpă zonă din Bucureşti, Primăverii, în 2008 preţul cerut era cuprins între 5.500 şi 7.500 de euro/mp, în acest an s-a ajuns la 2.500-7.000 de euro, conform money.ro.

Alte titluri importante din economie

Isărescu: Mai este loc pentru scăderea dobânzilor (capital.ro)

Asociaţiile jurnalistice cer sprijinul Guvernului ca să treacă criza (wall-street.ro)

Mai mult de jumătate dintre români nu fac economii (money.ro)

CSSPP a autorizat preluarea de către BCR Pensii a fondurilor de pensii Prima Pensie şi OTP (zf.ro)

ING: Industria, primul sector economic care ar putea reveni pe creştere în România (dailybusiness.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.