Wolfgang Schauble a subliniat într-o conferinţă înaintea unei reuniuni cu omologii săi din G20, că “nu are niciun sens economic a urma apelurile (…) de a injecta bani la nesfârşit în fondurile de salvare (…)”.

“Acest lucru nu va ajuta ţările să-şi rezolve problemele pe termen lung şi să regăsească liniştea pe pieţe”, a atenţionat el, citat de Agerpres.
În opinia lui Schauble, “aceasta nu ar îmbunătăţi perspectivele economice ale zonei euro, ci doar ar crea o demotivare pentru ţări de a-şi continua consolidarea şi reformele”.

De altfel, Germania s-a opus ţărilor, precum SUA, care propun ca Banca Centrală Europeană să achiziţioneze şi mai multe obligaţiuni pe pieţele datoriilor. Această poziţie a fost întărită prin atenuarea tensiunile de la începutul anului pentru Italia şi Spania.

Cancelarul german Angela Merkel trebuie să încerce să treacă prin parlament al doilea plan de salvare pentru Grecia, decis de statele din zona euro. Planul prevede 130 de miliarde de euro din finanţări publice, Berlinul fiind principalul contributor.