Cea mai bună performanţă a sa de până acum o reprezintă clasarea pe locul 3 din 1.600 de jucători la turneul de anul trecut din Bahamas. Această poziţie i-a adus în cont 1.350.000 de dolari, scrie Evenimentul zilei.

A doua performanţă a sa o reprezintă titlul de vicecampion mondial, obţinut în 2011 la Las Vegas. Din 1.400 de competitori, Anton Ionel a ieşit pe locul 2 şi a primit un cec de 500.000 de dolari. Tot anul trecut a ocupat poziţia 23 la un concurs de profil din Franţa, pentru care a fost recompensat cu 47.000 de euro. La începutul acestui an, a ocupat locul 55 din 900 de jucători la un concurs în Franţa, poziţie care i-a rotunjit conturile cu 15.000 de euro.

“Sunt bolnav de matematică"

Când vine vorba de poker, majoritatea românilor susţin că e un joc de noroc. Cel mai tare jucător de poker din România contrazice această idee: "Din experienţa mea de până acum, pot spune că norocul la poker în sistemul Texas Holdem are o proporţie de maximum 10%. Restul de 90% e bazat pe matematică, psihologie şi disciplină. Cine se bazează mai mult pe noroc n-o să facă niciodată performanţă în acest joc, n-o să aibă realizări".

Rugat să explice concret cât de importantă e matematica la poker, Anton Ionel precizează: "Păi, să luăm un caz concret. Pe masă sunt trei cărţi un 8, un 9 şi un 10. Eu am în mână un popă şi o damă. Ce şanse am eu să-mi intre un valet ca să fac o chintă. Păi, dacă sunt patru valeţi în pachetul de cărţi, rezultă că eu am 16% şansă de câştig, ceea ce e foarte puţin. Eu întotdeauna îmi calculez matematic şansele de câştig. În general, plusez doar pe cărţi unde am şanse de câştig de peste 40%. Cei care mă cunosc ştiu că, atunci când plusez toţi banii, e de rău".

Vezi pe Evenimentul zilei Top 10 jucători români de poker şi ce crede Anton Ionel despre Gigi Becali.