La finalul programului de azi, gradul de subscriere a ajuns la 55,21%, fiind subscrise 6,07 milioane acţiuni, din totalul de circa 11 milioane scoase la vânzare şi care reprezintă 15% din capitalul social al companiei.
Pe tranşa investitorilor instituţionali, au fost subscrise 54,66% din acţiuni, mai exact 5,41 milioane, din circa 9,9 milioane oferite spre vânzare.
Pe tranşa investitorilor mici, rata de subscriere a ajuns la 60,17% (661.605 acţiuni), din cele 1,1 milioane oferite spre vânzare.
Conform prospectului de ofertă, 90% din acţiuni sunt oferite investitorilor mari, iar restul de 10% investitorilor de retail.
Pentru a fi considerată a se încheia cu succes, oferta trebuie subscrisă în proporţie de minimum 70%.
Mâine este de aşteptat să vedem adevărata bătălie pe acţiunile Transelectrica, fiind ultima zi de subscriere. Probabil că investitorii vor licita niveluri de preţ peste cel minim din cadrul ofertei, tocmai pentru a-şi creşte şansele de alocare.
Oferta se desfăşoară după metoda celei mai bune execuţii, investitorii putând plasa ordine de subscriere la preţuri cuprinse între 14,90 lei şi 19,2 lei.
Ordinele sunt ierarhizate descrescător după nivelul de preţ, iar în caz de suprasubscriere, pe ultimul nivel de preţ la care se închide oferta alocarea se va face pro-rata. Dacă oferta va înregistra o subscriere cuprinsă între 70% şi 100%, atunci investitorilor li se vor aloca exact câte acţiuni au subscris la preţul minim de subscriere din cadrul ofertei.