Listarea secundară nu va presupune o emisiune de acţiuni, întrucât se urmăreşte creşterea accesului şi vizibilităţii Fondului având acelaşi număr de acţiuni, ceea ce va avea ca efect creşterea preţului.

"Am spus că vrem să facem listarea combinat cu o ofertă de acţiuni existente. Fie ni se va permite să le achiziţionăm de pe piaţă, fie unii acţionari se vor decide să le vândă (pe bursa de la Varşovia – n.r.). Sau poate iniţial vom face doar o listare tehnică, urmată de o ofertă pentru a aduce ceva lichiditate. Planul va fi gata până în luna mai, iar listarea vrem să fie gata până la finalul anului", a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că listarea pe o bursă mai vizibilă cum este cea din Varşovia nu va afecta lichiditatea FP pe bursa din Bucureşti, dimpotrivă, o va stimula. În acest sens, Konieczny a argumentat cu o analiză făcută pe mai multe companii străine care s-au listat recent la Varşovia, pentru care a observat că pe medie, după şase luni de la listare, lichiditatea companiilor pe bursele interne a crescut cu 7,8%.

Pe lângă aspectul privind modalitatea de listare, mai trebuie rezolvate câteva probleme de ordin tehnic, cum ar fi interconectarea depozitarilor centrali din România şi Polonia.

Franklin Templeton, administratorul Fondului, a recomandat listarea pe bursa din Varşovia încă din luna iulie 2011, cu termen de realizare în primul trimestru din acest an, prin vânzarea a maximum 10% din acţiuni. De atunci au fost purtate discuţii cu mai multe bănci de investiţii, cu autorităţile de reglementare din cele două ţări, precum şi cu depozitarii centrali.

Pentru a grăbi procesul, la începutul lunii februarie, patru acţionari, în frunte cu Georgia Palade vad Dusen, cel mai mare acţionar persoană fizică şi nepoata fostului industriaş Nicolae Malaxa, au solicitat convocarea AGA pentru a se discuta problema listării pe bursa din Varşovia.