”În mod cert, se dau aceşti bani (n.r. – pentru reîntregirea salariilor). I-ar fi dat şi cei care erau, şi le vor da şi cei care sunt acum pentru că nu se poate altfel, după atâta amar şi atâta tensiune care a creat acest lucru. După părerea mea, şi dacă le dăm, şi dacă nu le dăm, nu se rezolvă mare lucru (…) Este doar o chestiune de lege: s-au luat ilegal şi se dau acum înapoi”,  a spus el. Totuși, în opinia lui, chiar dacă se vor da acești bani, nu înseamnă că se deschide o nouă eră în care va fi frumos şi bine.

”Trebuie să fim realişti: banii aceia trebuie daţi înapoi, de fapt să se reîntregească nivelul din 2010 (…) Nu contează dacă sunt bani sau nu la buget”, a afirmat Şerbănescu. Acesta a adăugat că Banca Naţională a României a fost instituţia care a fundamentat tăierea salariilor în 2010, aceasta înaintând ideea că, la momentul respectiv, a fost vorba despre o ajustare, nu de o tăiere a acestora.

”Cine a fundamentat tăierea salariilor, nu Banca Naţională? Domnul Isărescu a spus la momentul acela că nu este vorba despre tăiere, dacă le-ai mărit (n.r. – salariile) cu 50% înainte de 2008, ci doar de o ajustare. Acum, vine domnul Vasilescu să spună că dacă mărim salariile, mărim PIB-ul. Ştie toată lumea că PIB-ul nu este decât profit şi salarii şi dacă îmi reduc salariile înseamnă că micşorez PIB-ul şi măresc profitul”, a subliniat analistul economic. (sursa: Agerpres)