Aceștia le recomandă tuturor hotelierilor şi ofertanţilor de servicii turistice să evite o majorare a preţurilor în această perioadă şi să vină în întâmpinarea turiştilor cu produse mai bune. ”De felul în care ne vom achita de calitatea de gazde săptămâna viitoare depinde dacă turismul din Bucureşti şi din România va cunoaşte o îmbunătăţire considerabilă în viitor, dacă va rămâne la nivelul nesatisfăcător de până acum sau dacă va avea chiar de suferit”, spun ei într-un comunicat de presă.

Miercuri, 9 mai, pe Arena Naţională din Capitală, se va desfăşura, începând cu ora 21,45, finala UEFA Europa League, disputată de Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Potrivit FPTS, acest eveniment este o şansă imensă pentru turismul românesc dacă vom şti să le oferim celor 40.000 de turişti un oraş curat, cu servicii de calitate, fără câini vagabonzi şi fără hoţi de buzunare.  ”Din cauză că unii hotelieri au crescut preţurile cu 50% pentru a profita prosteşte de acest eveniment, nu ne face cinste, de vreme ce oricum profiturile vor exploda prin ocuparea fără precedent a locurilor de cazare, a cafenelelor şi restaurantelor”, mai spun reprezentanții FPTS. 

Totodată, ei consideră că, din punctul de vedere al alimentaţiei oferite, proprietarii de restaurante şi terase ar trebui să îşi îndrepte atenţia către preparatele tradiţionale româneşti. ”Un turist mulţumit va aduce alţi cinci turişti, un turist nemulţumit va opri alţi douăzeci. Dacă înmulţim acest algoritm cu 40 de mii de turişti vom înţelege care este miza reală a evenimentului de săptămâna viitoare pentru turismul românesc”, au explicat reprezentanții FPTS.