Lăsând deoparte faptul că CEO-ul Facebook a transformat un proiect pornit într-o cameră de cămin studenţesc într-o companie de 100 de miliarde de dolari şi 3.000 de angajaţi, acesta mai are un talent ascuns, scrie în editorialul lui Henry Blodget din New York Magazine: acela de a concedia oamenii potriviţi în momentul potrivit.

Un fost angajat al companiei fondate de Zuckerberg a declarat pentru NY Magazine: "Există două modalităţi prin care poate fi construită o organizaţie. Poţi fi performant în angajarea de personal sau poţi fi priceput în concedierea personalului nepotrivit" – Zuckerberg este performant atunci când vine vorba de concedieri. Acesta i-a înlăturat pe mulţi dintre cei care le-ar fi putut dăuna lui şi companiei. Potrivit fostului angajat al Facebook, personalul recrutat de companie nu a fost întotdeauna cel de care aceasta avea nevoie, însă intuiţia lui Zuckerberg a funcţionat de fiecare dată în beneficiul său şi al companiei.

Un exemplu potrivit în acest sens ar fi cazul Sean Parker. Acesta a intrat în echipa proiectului Facebook în 2004, sub funcţia de preşedinte al companiei, după ce fusese înlăturat din două echipe, printre care şi din cea a startup-ului fondat de el însuşi – Napster. Toate activităţile întreprinse de Parker în timpul petrecut la Facebook s-au îndreptat în împlinirea unui singur obiectiv: acela ca Zuckerberg să nu poată fi exclus sub nicio formă din echipa Facebook, aşa cum i se întâmplase lui în trecut.

Parker a reuşit ce şi-a propus: astăzi Zuckerberg deţine 57% din acţiunile companiei, deci toate deciziile luate de companie se aliniază deciziilor lui Zuckerberg. Acesta nu poate fi forţat de ceilalţi acţionari să ia decizii nedorite. Deşi acest lucru nu s-ar fi întâmplat, poate, fără intervenţia lui Parker, acesta a fost la rândul său concediat. De ce? Parker purta eticheta de petrecăreţ iresponsabil, iar această imagine i-ar fi putut dăuna companiei.

După plecarea lui Parker, Zuckerberg l-a angajat pe Owen van Natta (36 de ani), un fost membru al boardului executiv Amazon. La venirea acestuia, Facebook avea 26 de angajaţi, dintre care numai doi aveau peste
30 de ani.Până în 2008, van Natta a angajat câteva sute de oameni, iar venitul companiei a crescut de la un milion de dolari, la 150 de milioane de dolari. La un moment dat însă, van Natta s-a dovedit a fi depăşit de amploarea pe care o luase proiectul Facebook, iar Zuckerberg s-a folosit din nou de talentul său ascuns – l-a concediat pe Owen van Natta la momentul oportun.