Aceste cifre, care sunt superioare estimărilor analiştilor, ascund o serie de diferenţe semnificative în rândul statelor membre. În timp ce Finlanda a înregistrat o creştere economică de 1,3% în T1 2012 comparativ cu T4 2011, Cehia a înregistrat o contracţie de 1%. România şi Portugalia au înregistrat cea mai mică contracţie trimestrială a PIB, minus 0,1%.
Comparativ cu perioda similară a anului trecut, PIB a rămas stabil în zona euro şi a crescut cu 0,1% în UE, după ce în trimestrul patru al anului trecut PIB a crescut cu 0,7% în zona euro şi cu 0,8% în UE. În acest caz, Letonia a înregistrat cea mai mare creştere economică din rândul statelor membre (5,5%), la polul opus fiind Grecia cu o contracţie de 6,2%.
Potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS),
Produsul Intern Brut (PIB) al României în trimestrul I din 2012 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,1% comparativ cu trimestrul IV din 2011 (date ajustate sezonier). Faţă de trimestrul corespunzător din anul 2011, PIB a înregistrat o creştere cu 0,3% pe seria brută şi cu 0,8% pe seria ajustată sezonier.