Încă din predeschiderea de miercuri, Dell era cel mai mare pierzător de pe Wall Street ca reacţie a investitorilor la rezultatele dezamăgitoare de pe primul trimestru, publicate marţi seară de companie.
Invocând un mediu economic plin de provocări, gigantul tehnologic din Texas a raportat venituri de 14,42 miliarde dolari, comparativ cu 15 miliarde dolari în aceeşi perioadă a anului trecut. De asemenea, rezultatele s-au situat semnificativ sub estimarea medie a analiştilor, de 14,91 miliarde dolari.
Excluzând elementele excepţionale, Dell a câştigat 43 cenţi pe acţiune, în scădere puternică faţă de trimestrul anterior, când câştigul a fost de 55 cenţi pe acţiune. Analiştii chestionaţi de Thomson Reuters estimau un câştig de 46 de cenţi pe acţiune.
Cifrele de pe primul trimestru, combinate cu aşteptările unui trimestru II slab, au împins acţiunile Dell, în sesiunea extinsă de marţi seară, cu 13% sub preţul de închidere, până la 13,09 dolari.
Miercuri, acţiunile Dell au deschis în cădere cu 13%, iar ulterior scăderea s-a accentuat la 17,5%, până la 12,44 dolari. Acţiunile Dell erau pur şi simplu sub un tsunami de vânzări. După circa două ore şi jumătate de la deschidere, se tranzacţionaseră aproximativ 60 milioane acţiuni, de circa 4 ori mai mult decât volumul mediu zilnic din ultimele trei luni.
Capitalizarea Dell ajungea astfel la 21,9 miliarde dolari, în scădere cu 4,6 miliarde dolari faţă de ziua precedentă.