Sunt cel puțin trei motive pentru care să alegi Vancouver ca destinație de vacanță. Aș nominaliza, dintr-un foc, Oceanul Pacific, calitatea vieții și opțiunile nenumărate pentru croaziere de vis. Însă atracțiile acestui oraș sunt atât de numeroase, încât nu aș putea da nici măcar un singur motiv pentru care Vancouver să nu se afle pe lista de destinații turistice ce trebuie văzute într-o viață.
Orașul-port al „frumoasei British Columbia“ (așa cum scrie pe plăcuțele de înmatriculare ale fiecărei mașini din provincie) este o mare pată verde pe harta Canadei și a lumii. Dacă ar fi să aleg o culoare pe care să o pun în dreptul acestui oraș de vis, aceea ar fi verdele, pentru că natura este atât de prezentă cu tot ce are ea mai bun de dăruit. Nu prea există petec de pământ fără un fir de iarbă sau colțișor de stradă fără grădinițe de flori (olandezii ar fi invidioși pe numărul mare de lalele care decorează orașul). De altfel, de ani buni, Vancouver ocupă prima poziție la nivel de continent și a cincea la nivel mondial în studiul privind calitatea vieții, efectuat de Mercer.
Este, de altfel, un motiv destul de bun pentru cei care vor să emigreze în Canada. Statisticele arată că 51% din populația orașului este formată din străini, mulți dintre ei veniți din Asia, câteva mii chiar și din România (la nivel de regiune sunt câteva zeci de mii). 
Ca turist, Vancouver te convinge de la început. Pentru cine nu l-a luat în calcul, este o destinație exotică din toate punctele de vedere și se poate bate la acest capitol cu Rio de Janeiro sau Puerto Rico. Vancouver nu duce lipsă de relief uluitor, festivaluri extraordinare și diversitate culturală, bucătărie internațională sau viață de noapte. Poate cele mai frumoase puncte de atracție turistice sunt Grouse Mountain, podul suspendat Capilano și Parcul Stanley (care este puțin mai mare decât Central Park din New York), dar străzile cochete, stilul de viață și oamenii ce nu-și arată vârsta, respectiv golfurile și marinele pline până la refuz fac din Vancouver una dintre primele zece cele mai căutate destinații transatlantice alese de români.
„Când vine vorba de Canada, cererea este mai mare pentru Vancouver decât pentru Montreal și Toronto. De altfel, în rândul turiștilor români se află printre cele mai cerute destinații long cou­rier“, declară Emil Delibashev, liderul operațiunilor comerciale ale British Airways în Balcani.
  Pe val, în America de Nord
În ultimii ani, croazierele și-au găsit locul în agenda turiștilor români. Cu pași mici, dar siguri, acest segment s-a dezvoltat paralel cu gusturile românilor. După ce au bătut Marea Mediterană în lung și în lat, turiștii s-au orientat către porturile de la oceane, în special cele din America de Nord.
Iar aici, Vancouver și-a găsit clienții. După vizitarea atracțiilor orașului, românii iau și drumul croazierelor, cele mai multe cu destinația Alaska sau Seattle. Pentru sezonul 2012, sunt programate 191 de croaziere la bordul cărora vor fi aproape 700.000 de pasageri, printre ei și conaționali de-ai noștri, dispuși să plătească câteva sute de euro pentru sejururi de o săptămână.