Potrivit lui, încetarea acestor contracte ar limita opţiunile autorităţilor. ”Unele dintre opţiunile noastre ne-ar putea permite să tragem o concluzie relativ rapid, iar altele după întâlnirea cu boardul. Există opţiuni pentru renegociere.  Pe care variantă o alegem, depinde şi de rezultatele economice şi de respectarea principiilor de drept. Varianta scurtă ar fi să ne pliem la ofertele făcute până în prezent de aceşti beneficiari. Niciunul nu a acceptat reducerea perioadei”, a spus Vulpescu.
Acesta a adăugat că sunt creşteri prea mici de preţ şi reduceri mici de cantităţi, iar pentru Hidroelectrica se poate obține mai mult.
În același timp, șeful OPSPI acesta a subliniat că, în negocieri, autorităţile române nu sunt satisfăcute de stabilirea unui preţ pentru anul acesta, apropiat de preţurile pieţei concurenţiale.
”Discutăm şi variante de preţ pentru un an. Ne-am găsi la o distanţă mare de piaţă concurenţială. Nu suntem mulţumiţi cu o apropierea în acest an de preţurile pieţei concurenţiale”, a punctat el.