Studiul arată că un CV general nu este unul competitiv şi eficient în a te ajuta să obţii locul de muncă dorit. În primele două luni de la lansare, specialiştii CVShop.ro au primit şi au analizat peste 300 de CV-uri, din toate domeniile şi pregătirile profesionale, iar peste 85% dintre acestea nu erau adaptate domeniului de activitate al postului vizat sau conforme cu nivelul de pregătire al candidatului.
Topul celor mai frecvente greşeli continuă cu concentrarea mai degrabă pe simpla enumerare a experienţelor profesionale şi nu pe evidenţierea rezultatelor şi realizărilor profesionale de până acum, greşeala întâlnită în 76% dintre CV-urile analizate.
”În condiţiile în care pentru fiecare loc de muncă aplică în medie 150 de candidaţi, cele mai recente studii arată că angajatorii petrec în medie doar 6 secunde pentru a analiza un CV. Iar dacă CV-ul nu îţi pune în valoare aptitudinile şi experienţa profesională, şansele de a fi chemat la interviu sunt ca şi inexistente”, a declarat Cristian Tudorache, director general la CVShop.ro.
Potrivit studiului, un procent de 48% dintre CV-uri conţineau greşeli de ortografie sau exprimări vagi, iar 24% greşeli grave de exprimare sau gramaticale. De asemenea, 37% dintre ele conţineau peste trei pagini, iar 9% conţineau cuvinte cheie specifice domeniului vizat sau experienţei profesionale.
CVShop.ro este un serviciu online de scriere a CV-ului si care oferă pachete personalizate în funcţie de nivelul de experienţă al candidatului şi de tipul de job dorit. (Sursa: Agerpres)
Românii nu știu să se pună în valoare în CV-ul personal
8 iunie 2012, 14:36
Ultima modificare în 8 iunie 2012, 17:36
Cea mai frecventă greşeală pe care românii o fac atunci când îşi alcătuiesc CV-ul este neadaptarea acestuia la specificul postului căutat şi la domeniul de activitate al angajatorului, relevă un studiu realizat de CVShop.ro, un nou serviciu online de scriere a CV-ului.
Etichete: cv-ul,
job,
valoare
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Aproape 900 locuri de muncă vacante pentru şomerii bucureşteni
- Câţi bani primesc de la stat olimpicii români în 2012
- Care sunt cei mai doriţi angajatori în anul 2012
- Afacerea care îi transformă pe copiii români „englezi din fașă”
- Cine își găsește de muncă mai ușor: cel cu facultate sau cel cu experiență?
- Criza economică se simte încă de la grădiniță
- STUDIU: Tot mai puţini salariaţi în sectorul sectorul cercetare-dezvoltare din România
- Aproape 11.000 locuri de muncă vacante
- S-a lansat prima companie specializată în managementul transformării
- Cum îi înlocuiesc românii pe italienii plecaţi să muncească în altă parte