TAROM se află astfel printre cele 381 de companii aeriene din întreaga lume, considerate grupul de elită al companiilor aeriene internaţionale dedicate siguranţei şi calităţii operaţiunilor.

IOSA (IATA Operational Safety Audit) este un program recunoscut internaţional, creat să evalueze managementul operaţional şi sistemul de control al unei companii aeriene. IOSA utilizează principiile unui audit de calitate recunoscut pe plan internaţional. Programul este proiectat astfel încât auditurile să se susţină într-o manieră independentă, standardizată şi consistentă. Pentru Tarom, certificarea este valabilă până pe 6 Mai 2014.
Compania TAROM a fost auditată pentru prima dată în mai 2006 şi certificată IOSA la începutul anului 2007. Cel de-al treilea audit pentru reînnoirea certificării a verificat conformitatea cu peste 900 de standarde şi practici recomandate IOSA din cadrul a 8 zone operaţionale ale companiei: organizare şi management, operaţiuni zbor, cabina de pasageri, control operaţiuni, operaţiuni sol, operaţiuni cargo, securitate aeronautică şi întreţinerea aeronavelor. Pe parcursul acestui audit, compania TAROM a fost parte din proiectul pilot pe care IATA l-a iniţiat în anul 2011, Enhanced IOSA. Sub acest concept sistemul intern de calitate al operatorului va include toate standardele şi practicile recomandate IOSA în auditurile anuale care se vor susţine pentru a asigura verificarea continuă a conformităţii. Această iniţiativă va conduce pe viitor la consolidarea sistemelor de calitate şi siguranţă a companiilor aeriene.
„Siguranţa zborului este principala noastră prioritate. Pentru TAROM, în calitate de companie naţională, reînnoirea IOSA dovedeşte faptul că operăm în conformitate cu cele mai exigente standarde din aviaţia civilă si ilustrează angajamentul nostru faţă de siguranţă şi calitate în toate operaţiunile şi serviciile oferite clienţilor noştri iar rezultatul auditului este dovada devotamentului tuturor angajaţilor noştri pentru siguranţa pasagerilor”, a declarat Gabriela Bordea director general TAROM.