Aproximativ 30-40% din produsele alimentare din lume se irosesc din cauza condiţiilor neadecvate de păstrare sau din alte motive, în contextul în care una din şase persoane suferă de malnutriţie, a atras atenția vineri directorul executiv al McKinsey & Company, Dominic Barton, la Forumul economic internaţional, care se desfăşoară la Sankt Petersburg (nord).
”Potrivit estimărilor, aruncăm 30-40% din totalul produselor alimentare, din cauza că se alterează, ca urmare a condiţiilor neadecvate de păstrare, sau din cauza utilizării necumpătate”, a afirmat Barton, citat de Agerpres. În context, el a estimat că preţurile materiilor prime vor înregistra o uşoară creştere în următorii ani şi a avertizat că omenirea s-ar putea confrunta cu o penurie şi mai mare de apă.
”Dacă vom întrebuinţa apa în modul în care o folosim acum, vom avea o cerere de 40% neacoperită”, a mai spus el, potrivit aceleiași surse. Depăşirea crizei economice şi stabilitatea energetică sunt principalele subiecte de pe agenda celei de-a XVI-a ediţie a Forumului economic de la Sankt Petersburg. La reuniune iau parte peste 1.400 de persoane – reprezentanţi ai mediului de afaceri din Rusia şi din străinătate, experţi şi oameni politici.