Garanti România are un nou director general

Garanti Grup România anunță numirea lui Ufuk Tandoğan în funcția de Director General, înlocuindu-l pe Murat Atay, care va prelua poziția de Director General a unei companii lider de piața din Turcia, și anume Garanti Mortgage. Tandoğan își va începe mandatul odată cu finalizarea procedurilor legate de această numire și obținerea aprobării BNR.

Pe parcursul celor patru ani de mandat ai lui Murat Atay, Garanti România a înregistrat o creștere semnificativă, în ciuda condițiilor economice precare. Unele dintre cele mai importante realizări înregistrate în această perioadă sunt dezvoltarea Garanti Bank ca o bancă universală, obținerea licenței de la BNR și trecerea de la statutul de sucursală a unei bănci străine la cel de bancă locală, achiziția celor trei instituții financiare nebancare – Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum și Garanti Credite Ipotecare – de la GE Money și integrarea acestora cu succes în Grupul Garanti România, plasarea Garanti Bank pe locul 13 de la locul 27 în clasamentul băncilor care activează pe piața locală după active,  precum și trecerea pe profit pentru toate cele patru entități din cadrul Grupului.
Performanța băncii s-a reflectat și în ratingul primit la sfârșitul anului 2011 din partea uneia dintre cele mai importante agenții de rating din lume: Fitch Rating a acordat Garanti Bank ratingul „BB+” pentru datorii pe termen lung, cu perspectivă stabilă, și un rating de viabilitate „b”. Ratingul, superior celui înregistrat de către sistemul bancar românesc în ansamblu anul trecut, s-a datorat puterii financiare pe care banca-mamă, Turkyie Garanti Bankasi, o deține, calității activelor, abordării prudente a riscului, nivelului confortabil al adecvării capitalului și situației solide a lichidităților.
Garanti Grup România a investit în România pe timp de criză, a devenit profitabil pentru toate entitățile sale și va continua să investească în această țară, urmând strategia de creștere sănătoasă și sustenabilă.
Noul Director General al Garanti România, Ufuk Tandoğan, a activat în cadrul Garanti Turcia pentru aproape 25 de ani și are o vastă experiență bancară atât în domeniul comercial, cât și în cel al creditării. Din 2006, el deține funcția de Senior Vicepresident – Commercial and Corporate Credits. De asemenea, a fost membru in Consiliul de Administrație al Biroului de Credit din Turcia și al Garanti Mortgage Turcia. Născut în 1963, Ufuk Tandoğan a absolvit Universitatea de Economie și Științe Administrative din Uludag, este căsătorit și are un copil.