De precizat că aceste procente se referă la cei 56% dintre respondenţi care au declarat că sigur vor participa la vot. De asemenea, 88% dintre cei intervievaţi au declarat că mai degrabă nu au încredere în Traian Băsescu, pe când 19% au afirmat că au încredere.

Pe de altă parte, 55% dintre respondenţi au declarat că Traian Băsescu ar trebui suspendat cât mai urgent pentru că a încălcat Constituţia de foarte multe ori, 19% consideră că ar trebui suspendat doar dacă CCR va fi de acord, în timp ce 17% au spus că nu ar trebui suspendat pentru că nu a încălcat niciodată Legea fundamentală.

În ceea ce priveşte partidele, conform sondajului, USL se află în topul preferinţelor alegătorilor, cu un procent de 61%, urmat de PDL cu 18%, PP-DD cu 10%, UDMR cu 5%, PRM cu 2% şi UNPR cu 1%.

La întrebarea ‘Care dintre următoarele fapte sunt mai grave pentru un politician’, 51% dintre respondenţi au optat pentru varianta ‘Furt din bani publici’, 31% pentru ‘Minciună’, 8% pentru ‘Abuz în funcţie’, 2% pentru ‘Plagiat’, 2% pentru ‘Presiuni/ameninţări publice şi/sau personale’, iar 6% nu au ştiu sau au preferat să nu răspundă.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-11 iulie pe un volum de 1150 de persoane de peste 18 ani, tipul eşantionului este probabilistic stratificat, iar eroarea maximă tolerată este de +/- 2,9 pentru un interval de încredere de 95%.
Sursa: Agerpres
Citește și Sondaj IMAS: 64,3% ditnre români vor vota la referendum pentru demiterea președintelui Băsescu