La această reuniune, unde au participat miniştrii muncii din statele membre UE, s-a dezbătut, într-o sesiune plenară, ”Pachetul privind ocuparea foerţei de muncă”publicat de către Comisia Europeană. Potrivit Agerpres, participanţii au subliniat importanţa implementării de măsuri care să conducă la crearea de noi locuri de muncă, de adaptare a calificărilor la cerinţele pieţei muncii, de concentrare a eforturilor pentru creşterea ocupării tinerilor, precum şi de utilizarea potenţialului de locuri de muncă pe care îl reprezintă economia verde, sectorul de sănătate şi cel al tehnologiei IT şi comunicaţiilor.
Agenda reuniunii a mai cuprins discuţii asupra rolului partenerilor sociali, autorităţilor locale şi organizaţiilor neguvernamentale în implementarea Strategiei Europa 2020, în procesul Semestrului European. Ministrul român a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său cipriot, Sotiroula Charalambous, iar cu acest prilej a fost semnat Memorandumul de Înţelegere, în domeniul inspecţiei muncii, între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România şi Ministerul Muncii şi Asigurărilor Sociale din Republica Cipru.
Memorandumul contribuie la consolidarea cooperării între cele două ţări şi se doreşte a fi un instrument pentru diminuarea cazurilor de muncă nereglementată sau ilegală, dar contribuie şi la reducerea numărului de încălcări ale legislaţiei muncii. În cadrul discuţiilor bilaterale a fost subliniată importanţa dezvoltării cooperării între instituţiile de profil din cele două ţări, având în vedere numărul important de români care se află în Cipru şi problemele cu care aceştia se confruntă pe piaţa muncii.
Liberalizarea piețelor muncii în UE, susținută de ministrul Muncii
16 iulie 2012, 13:10
Ultima modificare în 16 iulie 2012, 16:10
Liberalizarea piețelor muncii în toate statele Uniunii Europene și eliminarea barielelor din calea mobilităţii forţei de muncă au fost două puncte importante susținute de Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în cadrul reuniunii informale a Consiliului EPSCO de la Nicosia.
Etichete: liberalizarea
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- BACALAUREAT 2012. Promovabilitatea a urcat cu doar un procent, după contestaţii, până la 44,02%
- Austria implementează un program de integrare pentru muncitorii calificaţi din state terţe
- Salariu de 2.000 de euro fără BAC. Cum este posibil?
- Organizaţia Internaţională a Muncii: Numărul şomerilor din zona euro va creşte cu 4,5 milioane în următorii patru ani
- Primele urmări ale dezastrului de la BAC: unele licee ar putea fi desfiinţate
- BACALAUREAT 2012. Topul judeţelor după promovabilitate
- Promovabilitate de 38,97% la Bacalaureat în Capitală. Ce spune ministrul Educației
- BACALAUREAT 2012, ultima probă scrisă. De ce am putea avea promovabilitate mică şi în acest an
- Cât te costă să-ți înregistrezi marca și invesția. România vs restul regiunii
- PRECAUŢI: angajaţii verifică situaţia financiară a firmelor pe internet înainte de a aplica la un job