Potrivit LA Times, Marissa Mayer va avea un salariu anual de bază de 1 milion de dolari ca CEO al Yahoo. Plata sa va include de asemenea bonusuri, acţiuni şi opţiuni care ar putea ajunge la 129 milioane dolari (peste 100 milioane euro) dacă şarmanta directoare va sta la Yahoo timp de cinci ani.
Iată din ce este compus pachetul său, conform Yahoo:
Anual:
Salariu de bază: 1 milion de dolari
Bonus:de la 2 milioane de dolari la 4 milioane de dolari
Prime în acţiuni: 12 milioane de dolari
O singură dată:
Plată unică întreagă (pentru acţiunile lăsate la Google): 14 milioane de dolari
Retenţie: 30 milioane dolari
Misiune principală – Revitalizarea companiei
Multe din bonusurile consistente oferite Marissei Mayer sunt legate de performanţă. Astfel, principala ei misiune este să revitalizeze cel mai mare portal Web, care înregistrează peste 700 de milioane de vizitatori unici de lună pe site-urile sale, dar care a pierdut teren în faţa agenţiilor de publicitate pe fondul concurenţei în creştere.
În vârstă de 37 de ani, Marissa Mayer a plecat de la Google din poziţia de vicepreşedinte. Ea se alăturase Google în urmă cu 13 ani, fiind una din cei 20 de angajaţi şi prima femeie inginer.
Pachetul oferit lui Mayer de către Yahoo este cu mult peste al predecesorilor ei. Scott Thompson şi Carol Bartz au primit pachete salariale de 27 milioane dolari, respectiv 44,6 milioane dolari. Totuşi, ambii directori au plecat de la Yahoo înaintea expirării contractului. Thompson a demisionat după numai cinci luni, iar Bartz a fost concediată în toamna anului trecut după doi ani şi jumătate la conducerea grupului.
În această săptămână, Yahoo a anunţat o scădere cu 4% a profitului din trimestrul II, până la 227 milioane dolari, pe fondul scăderii cu 1% a veniturilor, la 1,22 miliarde dolari.