Potrivit raportului de audit, aceste 10 societăți abonate la contracte au întârzieri la executarea lucrărilor de până la 700 de zile.  Per total, aceste companii au încheiat contracte cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) în valoare totală de aproximativ 315 milioane de lei (circa 73,25 milioane de euro), la care se adaugă alte 34 de milioane de lei (circa 7,9 milioane de euro) valoarea actelor adiționale semnate la contracte.
Cele mai multe contracte, 20 la număr, au fost atribuite către SC Consim SA, însă ca și valoare, cele 18 contracte acordate SC. Rico SRL ajung la 72,73 milioane de lei. O altă companie care a câștigat 12 contracte cu MDRT este SC Lor’instal Construct SA. De asemenea, sunt alte două firme care au în portofoliu fiecare câte 10 contracte cu MDRT, acestea fiind SC Bella Consulting Construction, respective Tim Constructii SA, Grup IV Instalații SA și SC Ben Oni Loghin SRL. Deși acestea au avut câte 10 contracte, valorile actelor adiționale semnate de către companii nu depășesc milionul de lei.
În auditul ministrului Helvig mai apar SC Conbac SA și SC Compact Construct SRL, ambele fiind beneficiarele a nouă contracte cu Ministerul Dezvoltării. Lista este completată de SC Moldocor SA (opt contracte), SC Recon&Doje SRL (șase contracte) și European Hidroconstruct SRL (patru contracte).