1.700 de deţinuţi au primit, printr-o eroare, câte un cec din partea administraţiei SUA

Aproximativ 1.700 de deţinuţi din Statele Unite au primit, printr-o eroare, câte un cec din partea Guvernului, în cadrul planului de relansare economică al preşedintelui Barack Obama, au anunţat joi oficiali din domeniul securităţii sociale americane, citaţi de Mediafax. "Circa 1.700 de deţinuţi au primit o plată în cadrul planului de relansare, deoarece nu am fost informaţi că se află în închisoare", a declarat Dan Moraski, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Securită

Aproximativ 1.700 de deţinuţi din Statele Unite au primit, printr-o eroare, câte un cec din partea Guvernului, în cadrul planului de relansare economică al preşedintelui Barack Obama, au anunţat joi oficiali din domeniul securităţii sociale americane, citaţi de Mediafax.

„Circa 1.700 de deţinuţi au primit o plată în cadrul planului de relansare, deoarece nu am fost informaţi că se află în închisoare”, a declarat Dan Moraski, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Securităţii Sociale.

Fiecare cec are o valoare de 250 de dolari. Valoarea tuturor cecurilor emise prin această eroare ajunge la 475.000 de dolari.

În total, 3.900 de deţinuţi au primit plăţi în cadrul planului de relansare, dar doar 2.200 aveau dreptul la acestea, deoarece nu se aflau în închisoare la data votării planului de susţinere economică elaborat de administraţia Obama.

Aceste cecuri fac parte dintr-un important plan de relansare economică, în valoare de 800 de miliarde de dolari, destinat unui număr de 52 de milioane de persoane.

„Majoritatea acestor plăţi, adică 1.200 pentru moment, au fost returnate de către închisori”, a precizat Moraski.

SURSA: Mediafax