Aproape 9.000 de angajaţi din primăriile comunelor, peste 2.000 din administraţia locală a oraşelor şi aproape 5.000 de angajaţi din structurile administrative municipale vor rămâne fără loc de muncă.  Cifrele apar într-un act normativ propus spre dezbatere de Ministerul Administraţiei şi Internelor, potrivit Realitatea TV

Ministerul Administraţiei şi Internelor vrea să facă economie la bugetul de stat, prin desfiinţarea a peste 17.000 de posturi din primării, consilii locale şi judeţene iar informaţia a fost confirmată şi de sindicate. „Dânşii au făcut o prognoză pe o propunere, dar asta este o propunere cu care noi nu suntem de acord”, a declarat preşedintele Alianţei Bugetarilor SedLex, Vasile Marica.

Ministerul Administraţiei propune ca primii disponibilizaţi să fie cei care nu au copii în întreţinere. În cazul în care măsura afectează doi soţi, cel cu salariul mai mic rămâne fără loc de muncă. Ultimii pe lista disponibilizărilor sunt părinţii singuri care au în îngrijire copii sau cei care mai au cel mult cinci ani până la pensie.

SURSA:realitatea.net