Antichitatile intodeauna au avut un pret ridicat, dedicat parca celor cu dare de mana. Un astfel de exemplu sunt si o pereche de blugi Levi’s care au o „varsta” de 100 de ani. Acest obiect vestimentar „de epoca” a fost scos la vanzare pe eBay la un pret de 17.000 de dolari.

Blugii Levi’s au fost gasiti intr-o mina din regiunea Rand Mining, in desertul Mojave, California. Acestia se aflau intr-o punga pe care era inscriptionat numele unui magazin care a fost deschis in perioada 1895 – 1898 in orasul Randsburg.

Ziua nasterii jeansilor Levi’s este 20 mai 1883, cand cei doi asociati, letonul Jacob Davis si germanul Levi Strauss, au primit autorizatia de la Oficiul pentru Patent al Statelor Unite.

La inceput pantalonii erau confectionati din panza, pentru ca mai apoi sa inceapa sa fie facuti din denim. Desi pantalonii din denim erau de multa vreme purtati ca pantaloni de serviciu, aparitia niturilor a dus la crearea a ceea ce noi astazi numim jeans.

Cu o istorie de 125 de ani, brandul Levi Strauss a iesit pe primul loc in topul preferintelor cumparatorilor intr-un studiu realizat cu privire la cele mai apreciate branduri de jeansi din lume, realizat de compania de cercetare Synovate. Levi’s s-a detasat de ceilalti competitori de pe piata, fiind apreciat de 45% din populatia franceza. De asemenea, o treime din populatia Statelor Unite, Serbiei si Africii de Sud au votat brandul Levi’s, blugii acestora fiind cei mai ravniti.

Sursa: BornRich.org