În perioada aprilie-iunie 2012, profitul net a fost de 1,171 miliarde de euro (1,45 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 1,34 miliarde de euro.
Profitul înainte de taxe pentru operaţiunile bancare a scăzut în trimestrul doi din 2012 cu 13,1%, la 995 milioane de euro, în timp ce divizia de asigurări a raportat o scădere a profitului de 51,5%, la 229 milioane de euro.
Analiştii estimau un profit înainte de taxe pentru operaţiunile bancare de 1,06 miliarde de euro, iar la divizia de asigurări un profit de 500 milioane de euro.
„Din cauza adâncirii crizei din zona euro, am accelerat eforturile de reducere a riscurilor la portofoliul de investiţii al băncii şi am redus expunerea la Spania”, a declarat Jan Hommen, directorul general al companiei olandeze.
ING a anunţat, la începutul acestui an, că ar putea vinde o parte din activele bancare pentru a urgenta rambursarea ajutoarelor de stat şi îndeplinirea noilor cerinţe de capital. ING a primit în 2008 ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să promită că până în 2013 va separa operaţiunile bancare de cele de asigurări.
Analistul Cor Kluis, de la Rabobank International, aprecia recent că vânzarea operaţiunilor de asigurări din Asia ar putea aduce ING un câştig de 5,8 miliarde de euro (7,7 miliarde de dolari) iar după achitarea datoriilor grupul olandez ar rămâne cu 4,2 miliarde de euro în numerar.
ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.
Sursa: Agerpres