Începând din septembrie, vărsămintele spre fondurile private vor fi astfel reduse la 4% din veniturile impozabile ale contribuabililor, faţă de 9% în prezent. La putere din aprilie, guvernul de stânga condus de Robert Fico s-a angajat să readucă în 2013 deficitul finanţelor publice la 3%, după cum a cerut UE, faţă de 4,6%, cum se preconiza în 2012.
Noua lege permite de asemenea depunătorilor să se retragă, între septembrie 2012 şi ianuarie 2013, din fondurile de pensii private şi să-şi redirecţioneze cotizaţiile către sistemul de stat. Sistemul de pensii private a fost introdus în Slovacia la începutul anilor 2000 de către guvernul de centru-dreapta condus de Mikulas Dzurinda, în cadrul unei serii de reforme liberale care au permis acestei ţări o dezvoltare rapidă.
Slovacia, ţară cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, a aderat la UE în 2004 şi a adoptat moneda euro în 2009, în timpul primului guvern de stânga condus de Robert Fico. (Sursa: Agerpres)
Parlamentul slovac reduce finanţarea fondurilor de pensii private
11 august 2012, 08:42
Ultima modificare în 9 martie 2019, 01:37
Parlamentul slovac a adoptat vineri o lege ce reduce finanţarea fondurilor de pensii private, cu scopul de a micşora deficitul public conform regulilor din zona euro, informează AFP.
Etichete: pensii private,
slovacia
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook