Potrivit Confagricoltura, în cazul culturilor de porumb pierderile variază între 30% şi 100% pentru terenurile neirigate, în timp ce la culturile de soia boabe şi sfeclă de zahăr pierderile sunt de aproximativ 50%. Confagricoltura nu a oferit însă estimări precise cu privire la pierderile provocate de valul de căldură şi lipsa precipitaţiilor.

”Pierderile sunt enorme şi nu sunt acoperite în mod adecvat de asigurări”, a declarat preşedintele Confagricoltura, Mario Guidi. Acesta a adăugat că seceta a provocat de asemenea pierderi considerabile calităţii şi cantităţii furajelor, floarea soarelui, tomate, fructe, struguri şi măsline.

Italia este al treilea mare cultivator de porumb din Europa, după Franţa şi România, şi de asemenea cel mai mare importator de grâu din regiune. Săptămâna trecută, o altă importantă organizaţie a agricultorilor italieni, Coldiretti, a estimat că producţia de vin din acest an ar urma să scadă cu 10% sub media ultimelor cinci ani din cauza secetei.