Acţionarii Melrose vor primi 17,6 acţiuni Petroceltic pentru un titlu Melrose, o primă de 6% faţă de preţul înregistrat joi seară de acţiunile Melrose. În plus, acţionarii Melrose vor primi şi un dividend special de 4,7 pence pe acţiune, potrivit Agerpres.
La finalizarea tranzacţiei, acţionarii Petroceltic vor controla 54% din noua companie iar acţionarii Melrose restul de 46%. Directorul general de la Petroceltic’s, Brian O’Cathain, va conduce noua companie care va avea rezerve dovedite combinate de 84 milioane barili echivalent petrol.
Anul trecut Melrose Resources a semnat cu Agenţia Naţională a Resurselor Minerale (ANRM) acordurile de concesionare pentru două blocuri din Marea Neagră, EX-27 (Muridava) şi EX-28 (Est Cobalcescu). Cele două blocuri, care acoperă o suprafaţă de 2.000 de kilometri pătraţi, au fost atribuite Melrose Resources şi partenerului Petromar Resources de ANRM la finele licitaţiei organizate în luna iunie 2010. Atunci, România a atribuit două concesiuni de exploatare petrolieră în platoul continental al Mării Negre recuperat în urma deciziei Curţii internaţional de Justiţie.