”Transportatorii au fost afectaţi negativ de procesul deprecierii continue a monedei naţionale, iar acest lucru se poate observa şi din datele oferite de Institutul Naţional de Statistică pentru luna iunie 2012. Astfel, exporturile din luna iunie a.c. au scăzut, faţă de luna mai 2012, cu 6,0% la valori exprimate în lei (şi cu 6,8% la valori exprimate în euro), De asemenea, importurile au scăzut cu 6,2% la valori exprimate în lei (şi cu 7,0% la valori exprimate în euro)”, a afirmat Mazilu, citat de Agerpres.
Potrivit subsecretarului general al ARTRI, deficitul comercial FOB-CIF în luna iunie 2012 a fost de 4,160 milioane lei (933,4 milioane euro), mai mare cu 372,6 milioane lei (26,0 milioane euro) decât cel înregistrat în luna iunie 2011.
Exportul de produse agroalimentare ar putea scădea sub 30% din volum
17 august 2012, 15:07
Ultima modificare în 17 august 2012, 18:07
Actuala perioadă de timp poate fi caracterizată prin scăderi de comenzi, creşteri de costuri pentru plăţi în euro, stres şi instabilitate, iar dacă mai luăm în calcul şi seceta, va trebui să ne aşteptăm la o scădere a exportului de produse agroalimentare sub 30% din volum, potrivit lui Daniel Mazilu, subsecretar general al Asociaţiei Române pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI).
Etichete: agroalimentare,
exporturi
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook