Fondul european de ajustare la globalizare ‘îi vizează pe muncitorii concediaţi ca urmare a modificărilor apărute în relaţiile comerciale mondiale’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Emer Traynor, adăugând că fondurile sunt destinate în principal pentru ajutor în căutarea unui nou loc de muncă, reorientare şi formare profesională.
Propunerea Comisiei urmează să fie trimisă spre aprobare Parlamentului European şi Consiliului UE, potrivit Agerpres. Franţa a cerut sprijin de la Fondul european de ajustare la globalizare pentru cei 2.089 de muncitori concediaţi de PSA Peugeot Citroën, după o scădere semnificativă a vânzărilor de autovehicule în UE. Purtătoarea de cuvânt a Comisiei a subliniat că această propunere nu are legătură cu reducerile de personal anunţate recent de Peugeot.
La începutul lunii trecute, Peugeot a anunţat că va elimina 8.000 de posturi în Franţa, în principal ca urmare a închiderii uzinei de la Aulnay începând din 2014. Emer Traynor a informat că, de la înfiinţarea sa, în 2006, EGF a acordat peste 440 milioane de euro pentru a susţine aproximativ 91.000 de muncitori din Europa.