Compania Vulcan, membră a Grupului Tender, va participa, în luna noiembrie, la o nouă licitaţie organizată de Kuwait Oil Company, în valoare totală de peste 200 milioane de dolari, a anunţat, miercuri, potrivit datelor companiei.
În primele şase luni ale anului, producţia vândută s-a dublat faţă de intervalul similar al anului 2011, iar gradul de încărcare a producţiei este de 120%, după ce, în vara anului trecut, acesta era de 40-60%.
De asemenea, pe parcursul ultimului an, portofoliul de contracte al Vulcan a crescut constant, iar pentru ultimele patru luni din 2012, nivelul contractat a fost în valoare de 22 milioane euro.
În prezent, compania se află în negocieri avansate pentru semnarea unor noi contracte în valoare de 12,7 milioane euro, iar în luna noiembrie va participa la o nouă licitaţie organizată de Kuwait Oil Company, în valoare totală de peste 200 milioane de dolari, după cea adjudecată în primăvara acestui an, potrivit Agerpres.
Compania Vulcan a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 11,101 milioane de lei, faţă de pierderi de 15,48 raportate la 30 iunie 2012, reiese din raportul financiar remis Rasdaq.
Totodată, veniturile societăţii au totalizat 69,921 milioane lei, de două ori mai mari faţă de cele din primele şase luni din 2011, iar cheltuielile 58,82 milioane lei, cu un plus de 18,73%. Cifra de afaceri a crescut de 2,2 ori, până la 47,036 milioane lei.
Pe de altă parte, EBITDA s-a majorat la 17,5 milioane lei, iar pe fondul acestor date compania estimează că, până la sfârşitul anului, cifra de afaceri va fi de circa 35 de milioane de euro.
Cheltuielile cu personalul au scăzut, în primul semestru al acestui an, cu 1,6 milioane de lei comparativ cu perioada similară a anului trecut. În prezent, numărul angajaţilor este de circa 920 de persoane, după ce în iunie 2011 compania avea circa 1.170 de salariaţi.
Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa, în acest sector, şi unul dintre liderii mondiali. Părţile sub presiune sunt fabricate în conformitate cu standardele internaţionale ASME, PED, EN şi standardele româneşti.