„La Roma mă duc puţin, pentru că pute. Este un oraş murdar, ar trebui să fie deratizat. Este un oraş multirasial care te face să vomiţi, dar spun asta fără a fi rasist”, a afirmat Mario Borghezio (foto), născut la Torino în 1947, şi eurodeputat din 2001 pentru Liga Nordului.

„Imigranţii care trăiesc la Roma nu ştiu ce înseamnă curăţenie. Şi-au adus gunoiul de acasă de la ei, şi nu spun acest lucru cu intenţia de a fi xenofob. Dacă te duci în Elveţia, nu găseşti gunoaie. Dacă te duci la Ierusalim, în zona israeliană, vezi lume civilizată; dar în zonele în care trăiesc palestinienii vezi mizerie, numai femei care muncesc, iar bărbaţii stau fără să facă nimic toată ziua şi se joacă cu mitralierele”, a mai spus eurodeputatul de la Liga Nordului.

Lui Borghezio i-a răspuns primarul Romei, Gianni Alemanno, din partidul Poporul Libertăţii (de dreapta), cu un mesaj postat pe contul lui de Twitter.

Alemanno a publicat o fotografie a lui Borghezio, înfăşurat în eşarfa verde a Ligii Nordului, şi a scris: „Greutatea cuvintelor este dată de persoana care le rosteşte: acesta este<domnul> care spune că Roma pute”.

Sursa: Agerpres