Potrivit datelor producătorului, până în prezent, au participat la proiect universităţile Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea din Oradea.
Totodată, în cadrul proiectului pilot BlueCore Laser 2012, BenQ oferă spre folosinţă universităţilor prestigioase din Europa cea mai nouă şi mai performantă tehnologie a momentului: tehnologia laser (BlueCore Laser Technology).
BlueCore Laser 2012 este un proiect pilot iniţiat de BenQ la nivel european, România fiind una dintre primele ţările care beneficiază de acest program.
”România are un potenţial foarte mare de creştere pe segmentul educaţional. Futuresource Consulting UK estimează pentru România o creştere anuală de minimum 25% urmând ca până în 2017 piaţa totală de proiectoare să fie de cel puţin patru ori mai mare decât cea din 2011”, a spus Dragoş Salamac, country head BenQ pentru România.
Pe lista de proiectoare incluse în proiectul educaţional se află şi modelul LW61ST, ce poate proiecta de la distanţe scurte (Short Throw), în timp ce durata de viaţă a lămpii se ridică la 20.000 de ore, de peste trei ori mai mult decât cea mai performantă lampă clasică.
În plus, BenQ este implicată într-o serie de proiecte educaţionale, culturale şi de responsabilitate socială, iar unele dintre cele mai recente colaborări în România includ: AIESEC, LeaderShip Education şi Leadership Autentic, Academia de fotografie, Muzeului Naţional de Artă modernă Bruckental-Sibiu sau Festivalul Internaţional de Film Transilvania.
Corporaţia BenQ, unul dintre principalii furnizori de produse digitale, este o companie cu multiple dezvoltări în comunicaţiile mobile, tehnologia de afişare a imaginii şi tehnologia mobilă.
La nivel de grup, BenQ este format, în prezent, din 16 companii care operează independent folosind resurse comune şi împărtăşind aceleaşi sinergii de extindere.